۲ تیر ۱۴۰۱، ۱۵:۴۹

واکنش میراث فرهنگی به ماجرای پادگان ۰۷؛

حفاظت از بناها به شهرداری واگذار شد/درخواست۲۰باره برای اخذ مالکیت

حفاظت از بناها به شهرداری واگذار شد/درخواست۲۰باره برای اخذ مالکیت

خرم‌آباد- مدیرکل میراث فرهنگی لرستان با اشاره به واگذاری حفاظت از بناهای تاریخی پادگان ۰۷ به شهرداری گفت: حداقل ۲۰ جلسه با ارتش و شهرداری برای واگذاری مالکیت آنها به میراث فرهنگی داشته‌ایم.

سید امین قاسمی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به پادگان ۰۷ خرم آباد با بیان اینکه در رابطه با این قضیه چند مطلب وجود دارد، یکی اینکه سالهاست که این موضوع در شورای عالی شهرسازی مصوب شده است اظهار داشت: مقرر شده که حدود هفت هکتار از این مجموعه تبدیل به فضای سبز شود، شهرداری در محله «اسدآبادی» به دلیل پایین بودن سرانه فضای به شدت دچار مشکل است و مقرر شده که هفت هکتار به سرانه فضای سبز در این منطقه اضافه شود.

وی با بیان اینکه همچنین مقرر شده که ۵۰۰ متر از اراضی تجاری کنار خیابان انقلاب به شهرداری واگذار شود و شهرداری با درآمدش ادامه مسیر را که بخشی از آن پادگان ۰۷ تا سه راه الشتر قدیم و بخش دیگر از تقاطع بیمارستان عشایر تا جلوی مصلا را اجرایی، تملک و خیابان انقلاب را تعریض کند گفت: هر متر از این ۵۰۰ متر، بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان ارزش ریالی دارد.

وظیفه حفاظت، مرمت و نگهداری بر عهده مالک حقیقی و حقوقی است

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان با تاکید بر اینکه علاوه بر این مقرر شده که ارتش با استفاده از سایر فضاها به تکمیل خانه‌ها و منازل سازمانی پرسنل خود اقدام کند، بخشی را هم تجاری داشته باشد، ۱۱ بنای تاریخی ثبت شده را هم باید حفاظت کنند افزود: اینها چند سال است که می‌گویند میراث فرهنگی باید آنجا نگهبانی بناها را بدهد، ما دیوارها را برداریم.

اخیراً توافقی با شهرداری کرده‌اند و شهرداری اعلام کرده که دو سال از این بناها حفاظت می‌کنم قاسمی ادامه داد: ما اعلام کرده‌ایم که بر اساس قانون حفاظت از میراث فرهنگی، وظیفه حفاظت، مرمت و بهره برداری هم شأن اثر بر عهده مالک حقیقی و حقوقی هر بنا است، ارتش خودش باید این حفاظت را داشته باشد، اخیراً توافقی با شهرداری کرده‌اند و شهرداری اعلام کرده که دو سال از این بناها حفاظت می‌کنم تا در این مدت ارتش یک نفر را به عنوان سرمایه گذار بر اساس ماده ۲۷، پیدا کند و بناها را به او واگذار کند و نهایتاً بهره برداری هم شأن اثر صورت گیرد.

وی ادامه داد: صورت جلسه هم تنظیم شده و بر همان روند کار را پیش برده‌اند، بحثی که پیش آمد این بود که ظاهراً ارتش یک بدهی به پیمانکاری در استان دیگری دارد، تصمیم گرفته شده که بخشی از زمین‌ها با ارزش مسکونی، تجاری و… سهم خود را به این پیمانکار که از او طلب دارد، واگذار کند.

درخواست از ارتش و شهرداری برای واگذاری حفاظت از بناها به میراث فرهنگی

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان با بیان اینکه ما فقط در عرصه میراثی وظیفه حفاظت و نگهداری داریم که باید الزام کنیم کوچک‌ترین تخطی صورت نگیرد تصریح کرد: در عرصه‌ای که مصوب شورای عالی شهر سازی شده، ما فقط وظیفه داریم که بگوییم در ساخت و سازها ارتفاع رعایت شود، حریم منظری را رعایت کنند، حریم ارتفاعی رعایت شود و به عرصه تاریخی تجاوز نشود، مازاد بر این ما نمی‌توانیم دخالت کنیم.

ما در این دو سال حداقل ۲۰ جلسه با شهرداری و ارتش داشته‌ایم و اعلام کرده‌ایم که حفاظت از این بناها را به ما واگذار کنند قاسمی با اشاره به اینکه ما صورت جلسه کرده‌ایم و این بناها از سوی ارتش به شهرداری تحویل داده شده است، بیان داشت: وظیفه حفاظت بر عهده شهرداری است، بر اساس همین صورت جلسه بعد از دو سال ارتش این بناها را به بخش خصوصی برای حفاظت واگذار می‌کند.

وی با بیان اینکه چون صورت جلسه شده، از بناها مستند سازی کرده‌ایم، عکس و فیلم گرفته‌ایم، گفت: شهرداری الان موظف است که حفاظت کند، در وهله دوم ما هیچ اعتباری برای این کار نداریم، قانون هم به ما اجازه این کار را نمی‌دهد، قانون به صراحت اعلام کرده که وظیفه حفاظت، مرمت، بهره برداری هم شأن اثر در بناهای تاریخی بر عهده مالک حقیقی یا حقوقی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان با تاکید بر اینکه ما در این دو سال حداقل ۲۰ جلسه با شهرداری و ارتش داشته‌ایم و اعلام کرده‌ایم که حفاظت از این بناها را به ما واگذار کنند گفت: ما می‌گوئیم برای این کار اعتبار در نظر می‌گیریم، اما تا زمانی که در ید و تملک دستگاه و شخص دیگری است، ما اجازه اینکه پول دولت را آنجا هزینه کنیم را نداریم و اصلاً به ما پولی نمی‌دهند.

قاسمی با بیان اینکه ما در این رابطه کلی پیگیری کرده‌ایم، اما به نتیجه نرسیده‌ایم، گفت: با همه اوصاف ما باز هم پیگیری می‌کنیم.

وی در ادامه تاکید کرد: در صورت جلسه نیز نوشته‌ایم که هر گونه ساخت و ساز باید با رعایت ضوابط میراث فرهنگی، حریم منظری و ضوابط ارتفاعی میراث فرهنگی باشد، در این رابطه نظارت هم می‌کنیم.

کد خبر 5521882

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha